AllianceOrchestret

AllianceOrchestret, eller "the Alliance Orchestra of Gothenburg", är en studentorkester och antagligen världens mest förvirrade sådan. AllianceOrchestret bildades redan 1948 av några medlemmar i teknologföreningen C.S. Idag består den av glada teknologer från Chalmers Tekniska Högskola som spelar en rad olika blåsinstrument eller slagverk.

Ovanliga tillställningar där vi uppträder kan vara invigning av bankomater och Nobelfester eller i samband med Kung Carl XVI Gustavs första resa med linje 55 i Göteborg. Andra mer vanliga spelningar är på företagsfester, 50-årskalas, Oktoberfester, cortéger, karnevaler, bröllop och sittningar. Utomhus som inomhus, vi trivs oavsett!

Överraskningsmomentet är vårt favoritmoment och vi är alltid hemliga inför en spelning. Vår publik vet sällan om vad som väntar dem och en spelning går oftast till så här: Festen har pågått en stund och gästerna sitter kanske efter maten och njuter av kaffet. Ett förnöjsamt sorl börjar sprida sig i lokalen. Då bryts plötsligt friden av inslaget på en virveltrumma i bakgrunden, varefter vi spelandes och hurrandes kommer inrusande. Gästerna visste inte att detta var precis det som dom hoppades skulle hända: oväntad underhållning av högsta klass. Stämningen höjs och publiken roas sedan av marscher i snabbt tempo och danslåtar med Chalmersbaletten och gückel!

Musica pro Mille! Musik för tusan!

Styret

Styrelsen ansvarar för verksamheten och består av:

Disponent Disponeten Sara ”Faran” Almehed

Disponenten är AllianceOrchestrets ordförande och ansvarar för all bokning av orkestern.

Casseur Casseuren Andreas ”Blunder” Wikström

Casseuren är snål och vill alltid åt dina pengar, detta för att kunna finansiera alla roligheter som orkestern företar sig.

Secretarius Secretarius Victoria ”Hamilton” Eidenvall

Secretarius dokumenterar AllianceOrchestret flitigt och är PR-ansvarig för orkestern.

Nyanschef Nyanschefen Olof ”Elvan” Forssén

Nyanschefen är vår musikaliska och konstnärliga ledare tillika chefsdirigent. På repen så är nyanschefens ord lag.

Gückleur Gückleuren Elin ”Jive” Axell

Gückleuren är orkesterns konferencier roar alltid sig själv, oftast Orchestret och ibland publiken. Kort sagt så är gückleuren världens roligaste, som alltid är redo att slänga ur sig en lustighet.

Tracteur Tracteuren Adrian ”Findus” Lundell

Tracteuren tillgodoser orkesterns grundläggande rättvisekrav - att ingen skall behöva gå hungrig eller törstig. Därför är det tracteurens ansvar att som smörja alla de kugghjul som gör orkestern till den fungerande och produktiva partymaskinen vi är.

Salongsleijon Salongslejonet Hanna ”Ruset” Skytt

Ansvarar för orkesterns instrumentförvaring, samt ser till att medlemmarna klär sig enligt senaste mode på spelningar.

Notarius Notarius Carl ”Frallan” Andersson

Notarius har ansvar för orkesterns omfattande notadministration.